Hyldeblomster har reelt ikke noget med højbede at gøre.
Men har du et hyldetræ, bør du også lave hyldeblomstsaft hvert år i maj måned.
Du har to til tre uger til at klippe blomsterskærmene af træet, inden blomsterne afblomstrer og bliver til bær.
En opskrift på hyldeblomstsaft
- 30 hyldeblomstskærme
- 3 citroner
- 3 spsk citronsyre
- 700 g sukker
- 1½ liter vand
Sådan hør du
- Klip hele blomsterskærme af træet.
- Rens dem let for dyr og andet, der ikke bør være der.
- Kog vand, sukker, cintronsyre og citroner op i nogle minutter.
- Læg alle skærmene ned i opkoget.
- Lad det køle af og sæt hele gryden i køleskabet.
- Rør i gryden en gang om dagen og tag ud efter 5-6 dage.
- Brug eventuelt Atamon, for at forlænge holdbarheden på din hyldeblomstsaft.
- Hældes på flasker eller isterningeposer, der kan smides i fryseren.