Hyldeblomst

Hyldeblomster har reelt ikke noget med højbede at gøre.
Men har du et hyldetræ, bør du også lave hyldeblomstsaft hvert år i maj måned.

Du har to til tre uger til at klippe blomsterskærmene af træet, inden blomsterne afblomstrer og bliver til bær.

En opskrift på hyldeblomstsaft

  • 30 hyldeblomstskærme
  • 3 citroner
  • 3 spsk citronsyre
  • 700 g sukker
  • 1½ liter vand

Sådan hør du

  • Klip hele blomsterskærme af træet.
  • Rens dem let for dyr og andet, der ikke bør være der.
  • Kog vand, sukker, cintronsyre og citroner op i nogle minutter.
  • Læg alle skærmene ned i opkoget.
  • Lad det køle af og sæt hele gryden i køleskabet.
  • Rør i gryden en gang om dagen og tag ud efter 5-6 dage.
  • Brug eventuelt Atamon, for at forlænge holdbarheden på din hyldeblomstsaft.
  • Hældes på flasker eller isterningeposer, der kan smides i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *